Hva er forbrukslån?

Mange spørs seg hva forbrukslån egentlig er. Er det et lån du bare kan bruke på forbruk eller kan du bruke lånet på noe annet? Forbrukslån er et lån som ikke krever sikkerhet. Lånet kan brukes på hva du vil fordi lånet ikke krever sikkerhet. Det betyr at det er den usikrede delen av lånet som tilrettelegger for at du kan bruke pengene akkurat som du har lyst. Dette er det viktig å huske fordi disse lånene for ofte mye kritikk, kritikk som kanskje ikke er så riktig plassert da det er denne strukturen som gjør at vi ønsker oss dette lånet.

Finansieringsbevis

Når du kjøper noe som du ikke har penger til er det viktig at du har finansieringen på plass. Har du noen gang vært på husjakt så vet du akkurat hva vi snakker om. Det er viktig at du har pengene i hånda når du skal gjør kjøpet. Det er her finansieringsbeviset spiller sin rolle. Ingen gir deg flere millioner for å kjøpe hus. Du må derfor ha med deg et ark som sier at du kan kjøpe og at du har blitt godkjent for å kjøpe for et visst antall millioner kroner. Dette er veldig smart og veldig verdifullt.

Hvordan fungerer dette for forbrukslån? Får man et finansieringsbevis når man tar opp et billig forbrukslån? Man kan si at man får et bevis på en måte. Når du søker på et forbrukslån så leverer du en søknad på internett og du vil motta et tilbud nokså raskt deretter. Hvor mye du kan få i lån står i tilbudet. Dette er et bevis på at du har fått lån. Deretter er det opp til deg å godta dette lånet eller å si nei. Det samme gjelder for forsikringsbevis. Du kan enten ta det eller si nei.

Du kan alltids si nei

Det viktigste å huske på med forbrukslån er at du alltid kan si nei. Du trenger ikke å si ja takk til et lån bare fordi du har fått muligheten til å ta til takke med lånet. Ikke si ja bare fordi du har fått et lån. Dette gjelder spesielt forbrukslån fordi den effektive renten kan bli ganske høy. Det blir fort mange tusen ekstra i året hvis du tar til takke med feil rente. Den nominelle renten blir alltid flagget høyt, men det er den effektive renten som forteller deg hvor mye ditt lån koster deg i måneden. Husk derfor at når det gjelder som mest må du alltids kunne si nei, eller sterk vurdere konsekvensen av hvor mye penger du må betale per måned på dette lånet. Lån koster penger, og det kan fort bli ganske mye penger. Derfor er det viktig at du ikke tar på deg mer penger i forpliktelser enn det du klarer å behandle selv.